Tartalomjegyzék
A retek leves nem egy ismert leves, bár ahogy cĂ©klábĂłl, sárgarĂ©pábĂłl Ă©s egyĂ©b gyökĂ©rzöldsĂ©gekbĹ‘l, Ăşgy a retekbĹ‘l is kĂ©szĂthetĹ‘ Ăzletes leves. A retek – akárcsak a retekbĹ‘l kĂ©szĂĽlt Ă©telek – egy nagyon egĂ©szsĂ©ges zöldsĂ©g, ami tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal. Mellyel a tĂ©li idĹ‘szak feltölthetjĂĽk a szervezet ásványi anyag kĂ©szletĂ©t Ă©s megerĹ‘sĂthetjĂĽk az esetlegesen legyengĂĽlt immunrendszerĂĽnket is.Â
Retek leves recept
Hozzávalók:
- 35 dkg hĂłnapos retek
- 1 fej vöröshagyma
- 6 dkg bacon szalonna
- 2 evőkanál vaj
- 8 dl zöldségleves vagy húsleves alaplé
- 2 dl ĂrĂł
- 1 evőkanál méz
- Ĺ‘rölt bors – ĂzlĂ©s szerint
- sĂł – ĂzlĂ©s szerint
- petrezselyem, kapor – a dĂszĂtĂ©shez
Retek leves elkĂ©szĂtĂ©se lĂ©pĂ©srĹ‘l – lĂ©pĂ©sre:
- A retkeket alaposan meg kell mosni, a leveleit el kell távolĂtani a vĂ©geit levágni.
- Majd fel kell őket szeletelni.
- A hagymát meg kell tisztĂtani Ă©s aprĂł kockákra vágni.
- A bacont – ha nem kockázott – szintén fel kell darabolni.
- Egy edényben fel kell olvasztani a vajat.
- Majd a kockázott bacont és a hagymát is rá kell szórni és meg kell őket párolni.
- Hozzá kell keverni a mézet, felönteni az alaplével majd először felforralni ezt követően még kb. 20 percig kell főzni.
- A retket – nĂ©hány darab kivĂ©telĂ©vel, amely a dĂszĂtĂ©shez kell – bele kell szĂłrni a levesbe.
- Hozzá kell adni az ĂrĂłt Ă©s összemelegĂteni, de már ezzel nem kell Ăşjra forralni.
- Az egĂ©szet botmixerrel össze kell pĂĽrĂ©sĂteni, majd sĂłzni, borsozni ĂzlĂ©s szerint.
- Petrezselyemzölddel, esetleg kaporral Ă©s a fĂ©lretett retek darabokkal dĂszĂtjĂĽk, Ăgy tálaljuk.
KĂnálhatunk mellĂ© pirĂtott fokhagymás bagettet, de a fekete kenyĂ©r is rendkĂvĂĽl jĂłl illik hozzá. Érdemes kiprĂłbálni! JĂł Ă©tvágyat hozzá!
(CĂmlap kĂ©p: https://www.tomandiet.com/magazin/tag/dietas-leves-recept/ )
Vissza a kategĂłria cikkeihez